Test letních pneu Fabia

Jaké pneu na Fabii?

Na tomto webu jsme pro vás připravili test letních pneumatik 2023 pro Škodu Fabii. Může vám dát dobrou představu při výběru letních pneumatik a snadnou možnost pneumatiky přímo i objednat. Fabia má nejběžnější rozměry pneu 185/60 R14, nebo 195/50 R15. Za příplatek se však mohly objevovat i rozměry 205/45 R16. Nejjistější tedy je nahlédnout do vašeho velkého technického průkazu, kde povolené rozměry pro váš vůz najdete. Následuje samotný test - nejlepší letní pneumatiky Fabia.

Test letních pneumatik 2023: Škoda Fabia

NázevHodnocení
1.Continental PremiumContact 6Více informací
2.Nexen N Blue HD PlusVíce informací
3.Michelin Pilot Sport 4Více informací
4.Nokian iLineVíce informací
5.Uniroyal RainExpert 3Více informací
6.Pirelli Cinturato P1 VerdeVíce informací
7.Hankook Ventus Prime 3 K125Více informací
8.Matador MP46 Hectorra 2 Více informací
9.Goodyear EfficientGrip PerformanceVíce informací
10.Barum Bravuris 5HMVíce informací
11.Bridgestone Turanza T005Více informací
12.Fulda EcoControl HP Více informací
13.Toyo Proxes CF1Více informací
14.Firestone Multihawk 2Více informací
15.Cooper Zeon CS8Více informací
Využíváme data z portálu www.test-pneumatik.cz

Rychlá navigace: Test letních pneumatik 2023 | Jak vybrat letní pneumatiky? | Dále doporučujeme

Jak vybrat letní pneumatiky?

Při výběru všech pneumatik, tedy i letních pneumatik, je dobré zvážit řadu aspektů. Není dobré orientovat se pouze podle ceny letních pneumatik, protože levná letní pneumatika může mít natolik horší jízdní vlastnosti, nebo kratší životnost, že byste brzy po nákupu mohli litovat zbytečně utracených peněz. Nejen pro Škodu Fabia proto doporučujeme využít test letních pneumatik 2023. Nejlepší letní pneu najdete právě v tomto testu.

Nejprve si při výběru nových letních pneumatik ověřte rozměr pro vaše vozidlo. Povolené rozměry najdete ve vašem velkém technickém průkazu. Bývají vždy ve tvaru např. 195/65 R15. První číslice znamená šířku pneumatiky, druhá číslice za lomítkem znamená profil pneumatiky v procentech (to znamená, že výška pneumatiky je 55% z šířky pneumatiky). Třetí údaj znamená vnitřní průměr pneumatiky v palcích. Dále se u letních pneumatik uvádí rychlostní index letních pneumatik a nosnost letních pneumatik. I tyto údaje najdete také ve vašem velkém technickém průkazu.

Při výběru pneumatiky z testu letních pneumatik 2023 je dobré volit z nabídky renomovaných výrobců. Letní pneumatiky prodávané v supermarketech, nebo ty, které jsou nejlevnější v daném rozměru, obvykle vykazují kratší životnost a vyšší spotřebu vašeho automobilu. Finanční úspora na pořízení letní pneumatiky se tedy brzy ztratí ve zvýšených nákladech na provoz vozidla. Nehledě na jízdní vlastnosti levných letních pneumatik. Dbejte na to, že letní pneumatika je velmi namáhanou součástí vozidla a má velký vliv na bezpečnost vaší jízdy. Zejména v kritických situacích (prudké brždění, vyhýbací manévr, ...) oceníte dobré vlastnosti vaší letní pneumatiky. Letní pneumatika musí samozřejmě velmi dobře fungovat i za zhoršených podmínek, zejména na mokru. Kvalitní letní pneumatiky mají velmi propracovaný systém odvodu vody z pneumatiky. Tím pádem nehrozí, že se pod vašimi pneumatikami vytvoří vodní film a vaše auto tak ztratí přilnavost. V rámci testu letních pneumatik 2023 testujeme zejména kvalitní pneumatiky, které s tímto jevem nemají problémy.

Letní pneumatika má zásadní vliv na vaši bezpečnost, proto určitě doporučujeme výběr nepodcenit. Raději připlaťte několik stokorun, které už při životnosti pneumatik nehrají tak podstatnou roli. Budete mít ale jistotu, že jste pro bezpečnost udělali maximum. Pokud zvolíte pneumatiku podle testu letních pneumatik 2023, chybu určitě neuděláte. Nejlepší letní pneu jsou právě v našem testu.

Dále doporučujeme


Na tomto webu jsme pro vás připravili test letních pneumatik 2023: Pneumatiky Fabia. Může vám dát dobrou představu při výběru letních pneumatik pro vaši Fabii a snadnou možnost pneumatiky přímo i objednat.

Provozovatel webu

TOPlist